EASY ART FOR KIDS

Elite Art Kids
Curs de Arte vizuale
Cui i se adresează cursul?

Copiilor cu vârste curpinse între 4 și 7 ani dornici să-și canalizeze energia și creativitatea spre activități educative și interactive de desen, pictură și colaj.

Cum este strucurat cursul?

Curs la cerere.

Ce încurajează cursul?

Cultivarea atenției distributive, a abilităților practice de utilizare a materialelor de specialitate (creioane, paletă, pensule și foarfecă) și de fructificare pozitivă a energiei creatoare. Structura cursului urmărește inițierea copiilor în artele vizuale prin termeni ce definesc desenul, pictura, compoziția și tehnicile artistice.

Specialistul în arte vizuale care va conduce copiii pe tărâmul culorilor şi al imaginaţiei: Ana Neagoe – absolventă a Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei – UNARTE, cu îndelungată experienţă în lucrul cu copiii..

a1

Linii, puncte și desene
(2 h)

Cu poftă de joacă și creație primul curs va dezvălui tot ce se poate face cu punctul și linia, folosind creioane și carioci. Pentru că punctul este doar începutul, exercițiile practice de comparație ale materialelor și tehnicilor vor servi la realizarea de desene inspirate și compoziții vărgate.
Materiale: Hârtie, Carioci, Creioane simple și colorate, Cărbune
b2

Culori amestecate și zâmbete netrucate
(2 h)

Amestecul culorilor este o joacă cu secrete, magie și bucurie! Cursul va fundamenta cunoștințele legate de culorile primare și va dezvălui procesul de obținere a culorilor binare și terțiare. De asemenea, atelierul urmărește prin exemple și exerciții practice recunoașterea și aplicarea culorilor complementare.
Materiale: Hârtie, Creioane simple, Tempera, Pensule.
c3

Semne, forme și secrete
(2 h)

Activitate bazată pe imaginație, creativitate și armonie compozițională. Atelierul urmărește drumul de la idee la rezultat prin dezvăluirea secretelor legate de încadrarea în pagină și aspectul armonios al lucrării. Echipați cu răbdare, talent și entuziasm vom așterne pe hârtie compoziții inventate după reguli încercate!
Materiale: Hârtie, Creioane simple, Tempera, Pensule, Hârtie creponată, Lipici, Foarfece.
d4

Cum pictăm?!
(2 h)

Arta înseamnă posibilități nelimitate de abordare, iar felul prin care ne exprimăm reprezintă însușirile tehnicilor artistice. Pentru o mai bună înțelegere a diferențelor dintre tehnici, în cadrul cursului se vor prezenta caracteristicile acuarelei și ale temperei pe hârtie. Prin intermediul metodelor interactive, fiecare tehnică va dezvălui secretele neștiute ale hârtiei și apei.
Materiale: Hârtie, Creioane simple, Tempera, Pensule, Hârtie creponată, Lipici, Foarfece

Investitie:
60 lei/modul sau
200 lei toate cele 4 module.

Inscrieri la:
ana.neagoe@eliteart.org sau 0748 100 280
Grupul de pictură/joacă va fi de maximum 15 copii.