SUVENIR DE IARNĂ
30 noiembrie-10 ianuarie
În spiritul sărbătorilor expoziția va pune pe simeze lucrări de pictură, gravuri ce descriu frumusețea orașului, acuarelă de o sensibilitate aparte, obiecte sculpturale realizate în tehnica Papier Mâché, sticlă, metal sau ceramică și o gamă variată de obiecte decorative reprezentând clopoței rafinați, candele unicat sau compoziții ceramice cu personalitate. De asemenea, expoziția va oferi publicului o selecție remarcabilă de bijuterie contemporană realizată în diferite tehnici de execuție. Toți participanții expoziției vor avea șansa să se înscrie la o tombolă cu surprize ce va îndulci atmosfera de sărbătoare. O selecție personalizată de cadouri este disponibilă și pe magazinul on-line de artă: www.weshopart.ro –site ce oferă artă la un click distanță.
ZECE ELEGII
Artist: George Mircea
15-26 noiembrie
Conceptul expozițional propune un registru pictural marcat de nevoia de exploatare a irealului, de analiză a subconștientului și de meditație asupra condiției de artist.
„Pictura de acum are imprimat în ea caracterul vital al reciprocității dintre codurile estetic, religios, metafizic, pictural cu privire la existența omenească în genere. Pictorul nu mai spune lucruri dintre cele mai vesele cu veselie ci el, după o inspirată vorbă a lui Holderlin se rostește cu durere ,,El încearcă să intre în legătură cu irealul, cu inaccesibilul, pentru a-și însuși realitatea și pozitivul. Dacă aș reuși să-mi însușesc irealitatea cea mai mare voi plăsmui „realitatea cea mai mare”.
Ca pictor trebuie să devii, dacă ai codul picturii împropriat, un logician al intuitivului. Elegiile conexează conștiinței Infernul, un teritoriu nou, un pământ nou. Acesta este un exercițiu intelectual și vocațional, greu, unic. Aici ficțiunea trebuie să fie una a adevărului care are însemnate pe suflet arsurile Iaduluiˮ. George Mircea.
O lume în pastel
Artist: Marilena Murariu
26 octombrie-11 noiembrie
Cu un traseu artistic bogat, artista Marilena Murariu stârnește de fiecare dată interesul publicului prin diversitatea tematică și stilistică. Activitatea prolifică punctează predilecția pentru peisajul luxuriant, materializat prin seria de Balcicuri, studiul formei în ciclul ,,Viori”, al culorii din seria „Îngeri” sau prin îndrăzneala subiectelor abordate în cadrul expozițiilor pamflet. Ca un moment de meditație, expoziția cu titlul ,,O lume în pastel” pune pe simeze, în mod retrospectiv, lucrări ce vorbesc despre locuri, misterul naturii și un registru ascuns al amintirilor.
OFFSTAGE
Artiști: Filomela Bucur, Elena Copuzeanu, Liliana Cenean și Cora Postelnicu
10-22 octombrie
Influența teatrului asupra lucrărilor de grafică și Papier Maché din expoziția ,,OFFSTAGE” punctează conexiunea artistelor cu mediul teatral și în mod deosebit cu arta scenografică. Astfel, lucrările adună Expoziția într-un întreg în care diferențele reușesc să se completeze și susțină plastic. Fără măști și ancorate de un concept persistent, lucrările de grafică descriu o realitate aflată la granița dintre prezent și teatru. În acest context curatorial, spațiul expozițional preia calitățile unei scene în care liniile desenului imită mișcarea actorilor iar sculptura oferă emoție prin dinamica şi cromatica surprinsă în hârtie.
Bucureștiul Nevăzut
Artiști: Sanda Buțiu, Daniela Donțu, Mihail Gavril, Mirela Hagiu, Marilena Murariu, Nadejda Lungu și Silviu Parascan
3-8 octombrie
Pentru că arta înseamnă comunicare, proiectul ,,Bucureștiul Nevăzut”, scoate la lumină cartierele necunoscute ale orașului prin lucrări de pictură. Vizita de cercetare a vizat cartierele Băneasa, Voluntari, Bucureștii – Noi, Chitila, Giulești, Militari, Pantelimon și Berceni. Artiştii, inspiraţi de diversitatea locurilor vizitate, au sintetizat un bagaj vizual generos pe care îl oferă publicului din perspectivă contemporană.
Suvenir de Sibiu
Artiști: Ammar Alnahhas, Alexandru Mihai Ariciu, Cătălin Botezatu, Vera Dan, Daniela Donțu și Nadejda Lungu
27 septembrie-1 octombrie
Pentru că arta înseamnă comunicare, proiectul ,,Bucureștiul Nevăzut”, scoate la lumină cartierele necunoscute ale orașului prin lucrări de pictură. Vizita de cercetare a vizat cartierele Băneasa, Voluntari, Bucureștii – Noi, Chitila, Giulești, Militari, Pantelimon și Berceni. Artiştii, inspiraţi de diversitatea locurilor vizitate, au sintetizat un bagaj vizual generos pe care îl oferă publicului din perspectivă contemporană.
Pictori de azi la Balcic
Artiști: Dan Cioca, Marilena Murariu, Constantin Neamțu, Ștefan Pelmuș,Vasile Pop-Negreșteanu, Valeriu Șușnea și Corneliu Vasilescu.
31 august-17 septembrie
Noua ediție a proiectului se definește prin diversitatea abordării plastice și echilibrul între pictural și decorativ. Astfel, Balcicul este reprezentat din perspectiva moștenirii artistice și prin prisma vederilor inconfundabile pe care le oferă. Peisajul văzut, prin intermediul artiștilor este sintetizat și tradus prin compoziții complexe. Tușele de inspirație impresionistă reflectă farmecul Coastei de Argint suprins de artiștii perioadei interbelice, iar abordarea abstractă vine să completeze un registru contemporan de excepție.