#R O S U M A I E S T R I T


#R O S U M A I E S T R I T este un proiect Elite Art Club UNESCO cu tradiţie care continua traditia „SUVENIRULUI DE BUCURESTI” din anul 2010.

Cu prilejul anotimpului rece, marcat de sărbători, Elite Art Gallery propune un mod de petrecere a timpului liber în tihnă, într-un spațiu emblematic pentru arta contemporană. Pe parcursul lunii Decembrie, în intervalul orar 11:00 - 19:00, te invităm să sărbătorești alături de noi numeroasele valențe ale limbajului plastic.

#R O S U M A I E S T R I T prilejuiește receptarea frumosului și a diversității artistice prin intermediul lucrărilor de pictură, grafică, ceramica și bijuterie.

Dată fiind liniștea sărbătorilor de iarnă, dorim să recreăm în spațiul expozițional clasic, impreuna cu #by-quadra.ro, atmosfera intimă de acasă.

Astfel, îți oferim o oportunitate deosebită de petrecere a timpului în sezonul rece. Poți descoperi obiectul de artă într-un cadru confortabil, încălzindu-te cu ceai și cafea.

Ambianța astfel creată încurajează depășirea zonei expoziționale obișnuite și integrarea ulterioară a obiectului de artă în viața de zi cu zi. Drept urmare, dacă dorești prelungirea acestor momente magice, poți adapta obiectul de artă spațiului tău personal, bucurându-te pe termen lung de valoarea sa estetică.

#R O S U M A I E S T R I T menține dialogul dinamic dintre artist, obiectul de artă și privitor, creând fiecărui vizitator sentimentul de apartenență la comunitatea artistică. Apropierea de artă într-un astfel de cadru accesibilizează arta și o aduce mai aproape de cei care își petrec alături de noi momentele de sărbătoare.

Credem că prin participarea activă la artă, prin facilitarea interacțiunii dintre privitor și obiectul de artă putem apropia semnificațiile estetice de oameni.

#R O S U M A I E S T R I T promovează cu această ocazie numeroase grupuri creative din România. De-a lungul anilor, proiectul a reușit să aducă laolaltă peste 300 de creatori și iubitori de artă, susținând colaborarea pe termen lung între artiști și public.

In seara de 15 decembrie, ne va incanta simturile auditive la viniluri Dan Cosma.

URME

10 octombrie-14 noiembrie

În perioada 10 octombrie-14 noiembrie, Elite Art Gallery în parteneriat cu Galeriile Karo din Bacău vă aşteaptă la expoziţia aniversară a artistului Ilie Boca, intitulată „Urme”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 19 octombrie, ora 18.30. Evenimentului i se alătură chitaristul Mircea Oaneș cu un moment muzical de excepție. Conceptul curatorial este semnat de Constantin Țînteanu și propune un registru pictural marcat de nevoia de exploarare a văzutului, de analiza conștientă a trecutului și de meditație asupra condiției de artist. Într-o formulă retrospectivă, expoziția reunește lucrări încărcate de adevăr, purtătoare de memorie și posibil. „Îmi număr zilele cu pensula". Urme șterse, poate pierdute, prezente doar în memoria locului, la vedere sau ascunse în adâncul sufletului.

"Depinde de noi, în mare măsură, ca să facem ceva și să ne acoperim timpul care ni s-a dat cu lucruri în care credem și în care ne putem dezvălui, așa ne plătim felul nostru de a fi și de a ne arăta lumii" mărturisește Ilie Boca. Domnia sa crede în posibil, pășind pe urmele sale, noi de asemenea. Expozitia aniversară "Urme", rod al colaborării dintre EliteArt Gallery și Galeriile Karo nu își propune doar să omagieze un mare artist, dorește în primul rând să demonstreze că urmele lăsate de acesta sunt adânci și durabile”. Constantin Țînteanu, Curator

Ilie Boca s-a născut în județul Suceava (com. Botoșana), la 21 februarie 1937. Absolvent al Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București, la clasa maestrului Alexandru Ciucurencu, artistul se remarcă de-a lungul carierei printr-o activitate prolifică. Stabilit la Bacău, pictorul punctează un parcurs artistic fructuos, marcat de o inepuizabilă forță creatoare. Ilie Boca este unul dintre acei artiști români care au reușit să marcheze semnificativ traseul picturii contemporane românești. Oscilând, de-a lungul vieții, între pictura figurativă și cea abstractă, Ilie Boca s-a dovedit a fi un reprezentant de seamă al peisajului dar și un fin interpret al lucrurilor nevăzute, imperceptibile, paralele realității imediate, lucruri pe care a încercat, mereu, să le aducă pe pânză. Ilie Boca, artist care în lunga lui carieră a deschis aproape o sută de expoziții personale (dintre care aproape o cincime în afara granițelor României), artist care a participat la câteva zeci de expoziții colective și a câștigat nenumărate premii și burse, este, și în prezent, neobosit în demersul lui plastic și inepuizabil în morfologia și sintaxa vizuală pe care le cercetează.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 10 octombrie-19 noiembrie 2017, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.

INTERFERENȚE

București, 12 septembrie

În perioada 18 septembrie – 7 octombrie, Elite Art Gallery găzduiește expoziția artiștilor László Botár, Csaba Fazakas și Dan Ștefan Minea, intitulată „Interferențe”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 18 septembrie, ora 19.00. Evenimentului i se alătură cu un moment muzical de excepție Doris Iorga, bursiera a Fundației Principesa Margareta a României. Expoziția reprezintă prin esență un discurs marcat de o alăturare plastică dată de abordarea gestuală comună dar și interferențe profesionale care i-a adus în repetate rânduri pe simeze.

„Formula de expunere dovedește crearea unui grup integru care reușește să transmită un mesaj unitar printr-un registru de semne/gesturi specific. Desprins de figurativ și parcă de realitate, discursul curatorial se conturează pe un traseu ce valorifică emoția. Croită în spatele unui simulacru, pictura dezvăluie stări a căror sursă este fructificată diferit. Personalitate fiecărui artist ascunde subiecte de cercetare plastică materializate prin căi de expresie ce oscilează de la unicitatea fiecărei clipe trăite, încărcătura actului pictural și experimentul artistic de factură grafică. Căutarea de adevăr își găsește pârghii în teza lui Jean Baudrillard cu titlul ,,Simulacre și simulare” care dezbate diferența dintre ,,adevăr” și „fals” sau dintre „real” și „imaginar”. Dacă „trecerea de la un spațiu a cărui curbură nu mai este cea a realului, nici a adevărului, era simulării se deschide” prin sisteme de semne ce urmăresc să transmită privitorului sensul unor trăiri. În cheia acestor stări, sensul se definește prin plasticitatea gestului pictural, originalitatea căutărilor artistice și coerența mesajului. Astfel, expoziția aduce pe simeze căutări plastice închegate în jurul unor interferențe menite să reflecte interioritatea și nevoia de adevăr în pictură”. Ana Neagoe, curator

László Botár s-a născut în 1959 la Miercurea Ciuc. În 1978 a absolvit Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Târgu Mureş. Între 1980-1984 a urmat studiile la Secţia design a Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (din 1990), face parte din Breasla „Barabás Miklós” (din 1994), Asociaţia Mondială a Artiştilor Plastici Maghiari din Stockholm (din 1995). Este membru fondator al grupării artistice „Studio 9”, organizator a mai multor tabere de creaţie. Operele sale sunt prezente la numeroase expoziţii din ţară şi peste hotare precum Budapesta, Stockholm, Chişinău, Berlin, Los Angeles, Torun, Roma, Dubai, Viena. Lucrările sale monumentale pot fi întâlnite la Miercurea Ciuc, Sâncrăieni, Ciceu şi Salina Praid. În prezent este coordonator de arte vizuale la Centrul Cultural Judeţean Harghita.

Csaba Fazakas s-a născut în 1959 la Miercurea Ciuc. În prezent trăiește și activează la Viena. A început studiile la Târgu Mureș în calitate de elev de liceu studiind pictura, grafica și ceramica. Și-a continuat studiile la Universitatea de Științe din Pécs, Facultatea Artă apoi la Universitatea de Științe, Budapesta, Facultatea Științe sociale și Universitatea Ungarei de Vest, Facultatea de Pedagogie. Mai târziu și-a perfecționat cunoștințele, învățând în particular de la maeștrii Mircia Dumitrescu (la sfârșitul anilor 1970 în București), Arnulf Rainer și Adolf Frohner ( între 1990-1992 la Viena). Publicul a putut vedea picturile sale în cadrul numeroaselor expoziții personale și de grup de la București până la Budapesta, de la Viena până la Tokyo.

Dan Ștefan Minea (n. 1951, Podul Iloaiei, Iasi), artist vizual cu specializarea pictură. In 1977 a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, Bucureşti, sectia pictură. Din 1980 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din România, filiala București și din 2005 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din România, filiala Brașov. Din 1977 înregistrează numeroase participări la expoziții de artă din țară și străinătate. În perioada 1977 - 1980 a fost muzeograf al Muzeului Judetean de Etnografie Slobozia, Direcția de Patrimoniu. Lucrări semnate de Dan Ștefan Minea se găsesc în colecţii publice și private din: Romania, Grecia, Franța, Germania, Italia, Israel, SUA, Liban, Ungaria.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 18 septembrie – 7 octombrie 2017, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii dar și proiecte educaționale.

Balcic/Vila Suita/2017

Pictori de azi la Balcic

21 august-16 septembrie

Artiști: Alexandru Antonescu, Crinela Antonescu, George Mircea, Radu Șerban, Adina Mocanu, Horea Paștina, Emilia Pop și Biro Kalman Eniko.

„Stăpânind un mecanism temporal direcționat retrospectiv, artistul contemporan reușește să dezvăluie totuși locuirea autentică și mai ales relația creatoare a omului de astăzi cu locul a cărui poveste s-a scris în trecut și care astăzi nu mai stârnește acea „pierdere de sine” pe care o năștea în trecut. Artistul de astăzi plecat în căutarea acelui „mântuit azur” de care vorbește trecutul locului se detașează de opacul simțului comun făcând un exercițiu de familiarizare și defamiliarizare rapid, vede autenticul locului cu toată încărcătura lui simbolică de dinainte de dezrădăcinare. „Scriitura” lui este cea a modernității care resimte „ruptura” cu trecutul. El simte totuși naturalul locului împreună cu măreția și condiția de răscruce a umanului cu locul împărăției. Balcicul este pentru cei opt artiști un spațiu ordonat de repere subiective care se lasă măsurat de simțurile lor concrete și integrat într-un sistem de cunoaștere empirică, o cunoaștere izvorâtă din trăire. Artistul simte/resimte aici și transfigurează în pictură ceea ce în peisaj este excesul de prezență al locului. Aici artistul surprinde o ordine preexistentă a naturii și un echilibru armonic a frumuseții locului. O taină miraculoasă a locuirii”. Oliv Mircea, curator

SUVENIR DE VARĂ

30 iunie-12 august

În perioada 30 iunie-12 august, Elite Art Gallery oferă publicului o expoziție cu gust de vară și prețuri ce intră la apă. Cu numele de ,,Suvenir de Vară” evenimentul expozițional va reuni peste 50 de lucrări de pictură, gravură, acuarelă și pastel din patrimoniul galeriei a căror prețuri vor fi reduse considerabil. Cu reduceri începând de la 50% până la 90%, expoziția reprezintă un cadou oferit clienților fideli dar și tuturor iubitorilor de artă. Grăbește-te să ajungi până pe data de 8 iulie și beneficiezi de o reducere suplimentară la al doilea obiect achiziționat!

Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 4 iulie, ora 18.00. Evenimentului de deschidere se alătură bursieri ai Fundației Principesa Margareta a României cu un moment muzical.

TRANSMOGRIFICATION

15-28 iunie

Artist: Georgian Mazerschi

,,În tehnica acrilicului pe pânză Georgian Mazerschi procedează la fel ca Pierre Menard – personajul emblematic al argentinianului Borges – care se încumetă să transcrie /copieze epopeea lui Cervantes în materialitatea sa verbală realizând, paradoxal, un alt Don Quijote, de astă dată modern dar, în acelaşi timp, şi re-cunoaşterea etalonului spaniol. Procedeele plasticianului sunt aici diferite dar, ca finalitate, coalescente: decuparea, suspendarea aplatizată şi re-semantizarea grupurilor statuare extrase din clasicul Dürer; ostentaţia autoportretului, de obicei jubilativ (Amen) sau histrionic şi cu spatele la noi dar scrutînd spectacolul Lumii de ilustrată poştală plasabilă într-un fin de siecle (Luntraşul); dublul autoportret din Stay I/II – cu fizionomie sau fără, calchiat pe modelul nipon al luptătorului de sumo – surprins în efortul, probabil zădarnic, de a-şi apropria Lumea pe un portativ modern; imaginea bărcii, împrumutată dintr-un afiş dar aici aproape încorporată în momentul unui carpe diem alcătuit, ca în rubayatele lui Khayam, de prezenţa femeii şi a băuturii (Yo Ha Vista A.Nalia); admirabila prelucrare a profilului feminin într-un roşu aproape vişiniu, parcă înrudit cu acela din pânzele lui Lautrec etc. – toate aceste lucrări alcătuiesc un textum imagistic unitar ce reclamă re-cunoaşterea de către noi, emuli sui-generis ai lui Pierre Menard, a motivelor şi scenelor de plecare în poietica plasticianului dar înveşmântate acum în anvelopa postmodernă sumativă, totalizatoare”. Mircea Muthu

„De Bine”

1-14 iunie

Artist: David Croitor

Inaugurată la începutul verii, expoziția se definește prin spiritul pozitiv și vivacitatea plastică. Încărcătura cromatică a lucrărilor și subiectele abordate reflectă bucuria de a trăi și poezia sublimă din spatele peisajelor rurale, cu grădini ce abundă în floare, case țărănești ce-și deapănă povestea prin ferestre sau drumuri șerpuitoare ce duc spre câmpii fermecate de timp. Astfel, picturile stârnesc bucuria de a descoperi natura și emoția pozitivă a binelui.

Elite Art Gallery la Art Safari 2017

19 mai-18 iunie

Masters Breath (18 mai -4 iunie)

Artisti: Ilie Boca, Simion Crăciun, Constantin Flondor, George Mircea, Horea Paștină și Mihai Sârbulescu

In the name of present (5 -18 iunie)

Artisti: Dan Cioca, Gabriela Culic, Daniela Donțu-Hașcevoi, Nadejda Lungu și Corneliu Vasilescu

Expoziției ,,In the name of present” se alătură designerul Carmen Emanuela Popa cu lucrări din colecția ,,56 Route”.

Discursul curatorial pune pe simeze trecutul și prezentul prin lucrări semnate de artiști consacrați și artiști tineri. Cele două expoziții punctează un traseu de evoluție al artei românești, marcată de activitatea fructuoasă a două generații diferite care reușesc să se completeze.

„From Transylvania with love, Again”

10-30 mai

Artiste: Lucia Lobonț și Monika Pădureț

Conceptul este întemeiat pe o relație de prietenie dintre artiste ce generează emoție, stârnește amintirea unei împliniri și regretul unei pierderi.

În acest context, bazat pe echilibru dintre două viziuni artistice diferite și un fond emoțional pronunțat lucrările păstrează rafinamentul caracteristic materialului și o măiestrie de execuție remarcabilă.

Leviathan

13 aprilie-6 mai

Artiști: Daniela Donțu-Hașcevoi și Nadejda Lungu

„Poți tu să prinzi leviatanul cu undița, ori să-i legi limba cu o sfoară? Ridică-ți numai mâna împotriva lui și vei pomeni de o asemenea luptă și nu o vei mai începe niciodată!ˮCartea lui Iov, capitolul 41, Vechiul Testament

Împletirea dintre artă și istorie reflectă o realitate marcată de sisteme politice capabile să modeleze state și să transforme oameni. La nivel social oamenii rămân suspendați pe linia unor decizii guvernamentale care generează dezamăgire și resemnare. Aceste anomalii se identifică în Biblie printr-un balaur care reușește să supună și controleze societatea. În pictura murală românească leviatanul apare în Judecata de Apoi și se identifică printr-un balaur cu două capete aflat în slujba Diavolului. Râul de foc din hăurile iadului sau apele adânci ale leviatanului reprezintă o societate copleșită de griji, ispite și suferință. Tentațiile realității prezente se conturează prin urmele corupției asupra psihologiei umane

,,Dunăvățul de jos – Delta Dunării”

3-12 aprilie

Artiști: Felix Aftene, Cristian Alexii, Bogdan Bărleanu, Ramona Elena Biciușcă, Zamfira Bîrzu, Claudiu Ciobanu, Marinela Ciobanu, Adrian Crîșmaru, Rodica Crîșmaru, Gabriela Drinceanu, Sabin Drinceanu, Daniela Elena Grapă, Eugen Harasim, Dan Lică, Manuell Mănăstireanu, Sorin Otinjac și Constantin Tofan.

“Operele artistice rezultate din tabăra de creație ,,Dunăvățul de jos – Delta Dunării” oferă privitorului ocazia rară de a savura un alt tip de sensibilitate a culorii și a formei, captată în receptaculul pânzei, în mijlocul naturii. Suprafețele picturale rezonează, dezvăluie adesea imagini sublime printr-o dinamică viguroasă ori o printr-o stare contemplativă. Pe alocuri marginea în sine transcende, fiind dizolvată un moment, ca mai apoi să reinventeze unitatea și substanța naturii, a copacilor și a apei, prin revărsări de lumină ce tind spre imaterialitate”. Maria Bilașeschi.

“Identități”

27 martie-1 aprilie

Expoziția “Identități” este găzduită de Elite Art Gallery și reprezintă evenimentul de debut a tinerilor talentați în arte vizuale și muzică, care au fost recent selectați ca bursieri în cadrul programului, ediția 2017.

“Identități” este un eveniment tradițional organizat de Fundația Principesa Margareta a României, acesta fiind cel de-al șaselea an în care bursierii își expun lucrări din domeniile pictură, grafică, sculptură sau design vestimentar în cadrul unei expoziții de debut, pentru a transmite publicului mesajul lor artistic. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 27 martie – 1 aprilie 2017, la Elite Art Gallery din Piaţa Naţiunilor Unite, Nr. 3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, Bucureşti.

„Responsabilitate socială în artă”

În perioada lunilor februarie-iulie 2017 Casa de Avocatură Schoenherr și Asociații găzduiește proiectul „Responsabilitate socială în artă” prin intermediul a două expoziții de pictură cu titlul ,,Mărturiile timpului” și „Poezie urbană”. Prima expoziție reunește lucrări semnate de Vitalie Butescu, Cristina Ciobanu, Simion Crăciun, Doina Mihăilescu, George Mircea, Ana Petrovici și Veaceslav Tuhari.

Expoziția conține pictură ce rezultă din proiectul ,,Pictori de azi la Balcic” dar și alte proiecte care ilustrează formele de reprezentare ale naturii în temeiul diversității stilistice și tematice. Discursul curatorial sintetizează natura prin prisma timpului, astfel încât transformările capătă o aură paradisiacă ce oscilează între profan și spiritualitate. Încărcate de lumina de Balcic, vii prin tușele de culoare și vibrante prin abordarea tematică, lucrările transmit unicitatea naturii. Expunerea creațiilor într-un spațiu neconvențional completează designul ambiental al sălilor gazdă prin personalitate, emoție și farmec artistic.

Evenimentul expozițional cu titlul ,,Poezie urbană” va reuni lucrările artiștilor Sanda Buțiu, Cătălin C. Botezatu, Daniela Donțu, Mihail Gavril, Nadejda Lungu, Laurențiu Midvichi, Marilena Murariu și Vasile Pop-Negreșteanu. Expoziția descrie atmosfera urbană prin lucrări de pictură și reprezintă Bucureștiul din perspectiva moștenirii arhitecturale dar și a oamenilor. Astfel, peisajul urban se va împleti cu portrete încărcate de emoție și compoziții complexe ce descriu orașul în continuă mișcare, agitație și transformare.

„Responsabilitate socială în artă” este un proiect inițiat de Elite Art Gallery, sub egida Asociației Elite Art Club UNESCO și are drept scop promovarea valorilor culturii contemporane românești și susținerea tinerilor artiști prin oportunitatea oferită personalităților publice sau instituțiilor de a găzdui o lucrare sau o suită de lucrări ce fac parte din patrimoniul galeriei. Cu un parcurs ascensional remarcabil proiectul se definește prin expoziții itinerante complete și complexe care aduc în spații neconvenționale pictură semnată de artiștii consacrați din arta contemporană dar și artiști tineri ce stârnesc interesul publicului prin originalitate.

Schoenherr și Asociații susține dezvoltarea tinerilor artiști din domeniul artelor vizuale, proiecte culturale ce contribuie la cultivarea gustului pentru artă dar și la încurajarea consumului cultural. În fiecare an, Schoenherr publică un volum de texte pe teme juridice, intitulat ”Roadmap”, în care tematica vizuală este concepută de câte un artist contemporan, cu accent pe avangardă.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.

,,Pictori de azi la Balcic”

21 februarie-25 martie

Artişti: Tamás Borbála, Florina Breazu, Gabriela Culic, Daniela Donțu, Eugen Iovan, Nadejda Lungu, Georgian Mazerschi și Andreea Medar.

„Printr-un exercițiu de identificare cu misterele locului, istoria și emoția Coastei de Argint, grupul format din artiști tineri au transpus pe pânză stări. Tematic s-a încercat desprinderea de peisaj, chiar dacă sursa de inspirație o reprezintă natura luxuriantă. Astfel, lumina, farmecul caselor orientale și albul calcarului au fost sintetizate prin prisma unui Balcic imaginar, încărcat de mister. Marcată de un registru contemporan de interpretare și abordare, noua ediție a proiectului punctează capacitatea de percepție a peisajului prin noi tehnici de reprezentare. Experimentul și jocul compozițional devine o cale de exprimare iar văzutul recognoscibil devine un motiv de transformare plastică. Preponderent abstract, Balcicul din ultima ediție reprezintă o generație tânără de artiști contemporani români ce reușesc să vadă lumea din spatele peisajului, să traducă prin culoare emoție și să dezvolte prin noutate un subiect emblematic Școlii Românești de pictură. În temeiul unei tradiții bogate și fructuoase, expoziția reflectă un Balcic ce-și schimbă identitatea prin viziuni artistice diferite și se transformă prin noi modalități de abordare, contextualizare și mesaj”. Ana Neagoe, curator

„Out Line/
Semnul de pe față”

31 ianuarie-18 februarie

Artist: Darius Hulea

Evenimentul ce poartă titlul „Out Line/Semnul de pe față” aduce în spațiul galeriei portrete sculpturale ce transmit prin împletirea firelor metalice conexiunea dintre interior și exterior. Studiul psihologiei umane se definește prin portrete surprinse într-o luptă continuă cu realitatea și paradigmele timpului.

Darius Hulea s-a născut în anul 1987 la Alba Iulia. Artistul a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, specializarea Sculptură iar în 2012 devine membrul Uniunii Artiştilor Plastici. Darius Hulea a beneficiat în 2010 de o bursă Erasmus, în Schrems (Austria) şi a participat cu lucrări în cadrul mai multor expoziţii de grup în București, Cluj-Napoca, Timişoara, Dej şi Alba Iulia.

Darul Maeștrilor

12-28 ianuarie

Artiști: Ilie Boca, Sanda Buțiu, Simion Crăciun, Horea Cucerzan, Constantin Flondor, George Mircea, Marilena Murariu, Virgiliu Parghel, Horea Paștină, Ștefan Pelmuș, Mariea Petcu Chioibași, Eugen Raportoru, Angela Tomaselli și Corneliu Vasilescu.

Proiectul ,,Darul Maeștrilor” își propune să sărbătorească o colaborare fructuoasă cu maeștri consacrați ai artei contemporane românești și să readucă pe simeze proiecte îndrăgite. Conceptul curatorial oferă publicului o expoziție remarcabilă prin diversitatea stilistică şi tematică. Subiectul Balcicului se reflectă printr-un studiu aprofundat al naturii și peisajele luxuriante. Cu o trecere de la văzut la nevăzut, sau forme recongnoscibile la o abordare abstractă, lucrările descriu traseul de evoluție al picturii de Balcic, o pictură încărcată de emoție, lumină și farmec. Mai mult decât un loc sublim, marcat de dealurile calcaroase ce se pierd în mare, Coastă de Argint reprezintă o inepuizabilă sursă de inspirație. Capacitatea de a trezi emoție și influența spiritului creator menține tradiția coloniilor de artiști veniți la Balcic la începutul secolului al XX-lea și transmite această moștenire contemporanilor.