București, 27 Noiembrie 2019

Citește-mă

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

‚,Citește-mă” colorat și inspirat în perioada 3 Decembrie 2019 - 5 Ianuarie 2020 pe simezele galeriei Elite Art Gallery. Deschiderea oficială a evenimentului expozițional se va ține pe data de 5 decembrie începând cu ora 18.30.
În contextul unei lecturi vizuale, expoziția oferă vizitatorilor un eveniment marcat de o diversitate tematică și tehnică care îmbogățește perioada sărbătorilor de iarnă printr-un mesaj simbolic și de sinteză ce necesită interpretare, meditație și delectare..
Pandantul pictură-lectură reprezintă o invitație, un stimul și o provocare spre descifrarea și înlegerea artelor vizuale contemporane. Astfel, conceptul expozițional reunește lucrări semnate de artiști consacrați dar și artiști tineri –colaboratori activi ai galeriei care își devoalează secretele prin dăruire, emoție și o bucurie nemăsurată. În temeiul unui parteneriat fructuos, conceptului i se alătură studenți de la Master și Licență, Scenografie ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București care completează discusul simbolic prin lucrari grafice de interpretare plastică a legendelor populare românești. Lucrări realizate în acuarelă, peniță sau tehnici mixte reflectă simboluri desprinse din tradiție și din aura fantasmagorică a personajelor îndrăgite din poveștile românești care la rândul lor impun o lectură vizuală meticuloasă. Proiectul este coordonat de Prof.univ.dr. Ștefania Cenean..
„Citește-mă” este o carte deschisă cu lucrări de pictură, grafică și ceramică ce-și așteaptă cuminte cititorii de artă dispuși să răsfoiască simboluri și semne menite să cultive gustul pentru lectura vizuală de calitate, să stârnească curiozitate și un viu interes pentru arta contemporană românească.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 3 Decembrie 2019 - 5 Ianuarie 2020 la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunile Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.

 

București, 30 octombrie, București 2019

Nu este drum în cer

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 1-22 Noiembrie 2019, Elite Art Gallery în parteneriat cu galeria Arcade 24 din Bistrița vă invită la o expoziție comemorativă a pictorului George Mircea. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 6 Noiembrie, ora 18.30. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Neagoe și aduce pe simeze o selecție de lucrări din ultimul deceniu de creație a artistului. Prin prisma relației tematice și stilistice acestea îmbracă conceptul memoriei creative ca reper de analiză critică și plastică. În cheia unei activități prolifice, expoziția invocă natura ca instrument de percepție a realității prin a cărei căi sunt devoalate intuiții mistice, fațete ale subconștientului și fragilitatea condiției artistului ca subiect apofatic.
George Mircea (1979-2018) își începe studiile în anul 1998 la Academia de Arte “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca la clasa pictorului Ioan Sbîrciu, iar apoi, un an mai târziu, se transferă la Universitatea Națională de Arte din București, secția Pictură, la clasa pictorului Horea Paștina. Din anul 2006 artistul este Lector Universitar Doctor al Universității Naționale de Arte din București iar în perioada 2006-2011 profesează și cu titlul de colaborator asociat al Universității București-Facultatea de Istorie. Tot în cadrul Universității Naționale de Arte din București artistul își susține teza de doctorat cu tema “Ordine și Carnaval”. Începînd cu anul 2003 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și Membru al Școlii Române din Roma. Parcursul expozițiilor personale începe la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia cu un program îndeaproape gândit și înfăptuit sub îndrumarea criticului de artă Dan Hăulică. George Mircea este autorul a treizeci și nouă de expoziții personale de pictură. Expune în galerii importante din România ( Bacău, Bistrița, Cluj, Tîrgu Mureș, Ploiești, Deva) și are expoziții în galerii semnificative din Paris, Nurenberg, Munchen, Roma, Veneția, Pisa, Madrid, Santiago de Compostela, Budapesta,Chișinău etc. De-a lungul anilor George Mircea se face remarcat în peste 150 expoziții de grup, colective, saloane naționale și internaționale în țară și în străinătate. Lucrările artistului fac parte din colecții particulare și de stat din Italia, S.U.A., Germania, Belgia, Canada, Ungaria, Elveţia, Grecia, Franța, România și Spania.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 1-22 Noiembrie 2019 la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.

 

București, 26 septembrie 2019

Egee

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 3-30 Octombrie 2019, Elite Art Gallery găzduiește expoziția personală a artistului Constantin Flondor cu titlul „Egee”. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 3 Octombrie, ora 18.30. Evenimentul expozițional este curatoriat de Mihai Sârbulescu și aduce pe simeze o selecție de lucrări a căror subiect comun este marea pe a cărei linie de orizont se produce împletirea imuabilă dintre cer și pământ. În cheia acestui simbol, lucrări mai vechi și mai noi îmbracă măști acvatice punând astfel la încercare realitatea printr-o iluzie fantasmagorică. Jocul de planuri este însoțit de acorduri colorate ce jonglează în jurul liniei ca reper central de interpretare a văzutului aflat în căutare de adevăr. La limita dintre cer și pământ sau dintre cer și apă, iluzia este potențată de o oglindire ce adună într-un tot întreg dăinuirea.

Constantin Flondor (n.1936) își conturează o activitate prolifică în jurul grupului Prolog în calitate de co-fondator alături de Paul Gherasim, Horia Bernea, Ion Grigorescu, Matei Lăzărescu, Christian Paraschiv, Horea Paștina și Mihai Sârbulescu. De asemenea, artistul a fost membru fondator al Grupului 111 și al Grupului Sigma. Cu o deosebită experiență didactică, Constantin Flondor a profesat în perioada anilor 1962-1991 la Liceul de Arte Plastice din Timișoara iar din anul 1991 până în 2002 și-a făcut remarcată munca la Facultatea de Arte și Design din Timișoara unde în perioada anilor 1996-1999 a îndeplinit funcția de decan. Cu numeroase apariții în expoziții personale și de grup, în țară și în străinătate, artistul își câștigă notorietatea printr-o necontenită poftă de experiment alimentată prin limbaje de exprimare ce oscilează de la pictură și desen la mail-art, instalație, performance sau film. Artistul locuiește și lucrează în acest moment în Timișoara.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 3-30 Octombrie 2019 la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.

 

București, 23 septembrie 2019

11% Eterogen - Cercetare fotografică și antropologică a minorităților din România

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 23-28 Septembrie 2019, Elite Art Gallery te invită să vezi o expoziție de fotografie ce reflectă rezultatele proiectului 11% Eterogen. Expoziția reunește 40 de fotografii semnate de Ioana Moldovan și Sorin Vidis. Deschiderea oficială a expoziției se va ține Luni, 23 Septembrie, ora 18.30.
Proiectul 11% Eterogen reprezintă o călătorie fascinantă spre istoria și tradițiile comunităților minoritare din România și a constat în realizarea a patru serii fotografice bazate pe documentarea vizuală și antropologică a 4 etnii. Prima rezidență artistică a fost găzduită în perioada 13-17 mai de comunitatea ucrainenilor din Fântâna Mare, Jud. Tulcea. Călătoria a continuat în Mahmudia, în sânul comunității rușilor lipoveni (26-30 mai), apoi în comunitatea turcilor din Fântâna Mare, Jud. Constanța (10-14 iunie), pentru ca în final, echipa de lucru să ajungă în vizită la comunitatea grecilor din Izvoarele (20-25 iunie). Timpul petrecut în fiecare comunitate a fost fructificat prin materiale prețioase sub formă de articole, interviuri audio și video, precum și fotografii ce îmbină armonios scopul documentar și vizualul de o remarcabilă calitate artistică. Două echipe formate din fotografi (Ioana Moldovan, Sorin Vidiș) și antropologi (Alexandra Voivozeanu, Alexandru Iorga) au acceptat provocarea de a porni la drum spre a dărui publicului o imagine veridică a realității confruntate de comunitățile minoritare din România.
Comunitățile minoritare s-au luptat de-a lungul timpului cu discriminarea la nivel politic, economic sau social, motiv pentru care politicile europene încearcă prin intermediul a diverse programe să abordeze și să acomodeze diversitatea, implicit să promoveze drepturile minorităților de pe teritoriul Europei. În acest sens, 11% Eterogen reprezintă un proiect artistic de fotografie menit să surprindă viața, atmosfera și dinamica a patru minorități etnice puțin cunoscute din zone rurale de pe teritoriul României. Expunerea seriilor fotografice către un public larg, a articolelor și a interviurilor rezultate în urma perioadei petrecute pe teren, facilitează promovarea fotografiei ca mediu artistic și ca instrument de cercetare și atrage atenția asupra unui subiect foarte puțin prezent în sfera publică, stimulând astfel dialogul cultural și social inter-etnic.
Un proiect realizat de Elite Art Club UNESCO și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Parteneri: Federația Europeana a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO, Biblioteca Naționala a României, Institutul Cultural Roman, Asociația SNK, Asociația comunitatea rușilor lipoveni din Romania, Muzeul Brăilei Carol I
Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.

 

București, 23 septembrie 2019

11% Eterogen - Cercetare fotografică și antropologică a minorităților din România

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 23-28 Septembrie 2019, Elite Art Gallery te invită să vezi o expoziție de fotografie ce reflectă rezultatele proiectului 11% Eterogen. Expoziția reunește 40 de fotografii semnate de Ioana Moldovan și Sorin Vidis. Deschiderea oficială a expoziției se va ține Luni, 23 Septembrie, ora 18.30.
Proiectul 11% Eterogen reprezintă o călătorie fascinantă spre istoria și tradițiile comunităților minoritare din România și a constat în realizarea a patru serii fotografice bazate pe documentarea vizuală și antropologică a 4 etnii. Prima rezidență artistică a fost găzduită în perioada 13-17 mai de comunitatea ucrainenilor din Fântâna Mare, Jud. Tulcea. Călătoria a continuat în Mahmudia, în sânul comunității rușilor lipoveni (26-30 mai), apoi în comunitatea turcilor din Fântâna Mare, Jud. Constanța (10-14 iunie), pentru ca în final, echipa de lucru să ajungă în vizită la comunitatea grecilor din Izvoarele (20-25 iunie). Timpul petrecut în fiecare comunitate a fost fructificat prin materiale prețioase sub formă de articole, interviuri audio și video, precum și fotografii ce îmbină armonios scopul documentar și vizualul de o remarcabilă calitate artistică. Două echipe formate din fotografi (Ioana Moldovan, Sorin Vidiș) și antropologi (Alexandra Voivozeanu, Alexandru Iorga) au acceptat provocarea de a porni la drum spre a dărui publicului o imagine veridică a realității confruntate de comunitățile minoritare din România.
Comunitățile minoritare s-au luptat de-a lungul timpului cu discriminarea la nivel politic, economic sau social, motiv pentru care politicile europene încearcă prin intermediul a diverse programe să abordeze și să acomodeze diversitatea, implicit să promoveze drepturile minorităților de pe teritoriul Europei. În acest sens, 11% Eterogen reprezintă un proiect artistic de fotografie menit să surprindă viața, atmosfera și dinamica a patru minorități etnice puțin cunoscute din zone rurale de pe teritoriul României. Expunerea seriilor fotografice către un public larg, a articolelor și a interviurilor rezultate în urma perioadei petrecute pe teren, facilitează promovarea fotografiei ca mediu artistic și ca instrument de cercetare și atrage atenția asupra unui subiect foarte puțin prezent în sfera publică, stimulând astfel dialogul cultural și social inter-etnic.
Un proiect realizat de Elite Art Club UNESCO și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Parteneri: Federația Europeana a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO, Biblioteca Naționala a României, Institutul Cultural Roman, Asociația SNK, Asociația comunitatea rușilor lipoveni din Romania, Muzeul Brăilei Carol I
Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.

 

București, 28 august 2019

Suita 2019 ׀ Pictori de azi la Balcic

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 3-22 septembrie Elite Art Gallery în parteneriat cu Centrul Cultural ,,The Palace” din Bulgaria vă invită la expoziția ,,Suita 2019”. Evenimentul expozițional reprezintă rezultatul taberei de creație cu titlul ,,Pictori de azi la Balcic” desfășurate în perioada 22 – 29 mai în Bulgaria. Deschiderea oficială se va ține pe data de 12 septembrie, ora 18.30. Expoziția reunește lucrările artiștilor Felix Aftene, Zamfira Bîrzu, Gabriel Caloian, Radu Bogdan Carnariu, Gabriela Silvia Drinceanu, Sabin Drinceanu, Valentina Florentina Druțu, Daniela Grapă și Manuell Mănăstireanu. Grupul este reprezentat și coordonat de către artistul Felix Aftene.
,,Pictori de azi la Balcic” reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte dezvoltate și promovate de Elite Art Gallery, sub egida Elite Art Club UNESCO. Cu o tradiție bogată, ediția din 2019 oferă iubitorilor de artă atmosfera culturală prolifică a Coastei de Argint tradusă prin intermediul picturii contemporane, în cheia a nouă viziuni artistice diferite. În termeni de sinteză, lucrările par desprinse de peisajul recognoscibil de Balcic aducând cu ele spiritul boem al locului, emoția unor fantasme nevăzute și o forță de inspirație inepuizabilă. De la zidurile încărcate de istorie ale vilei Suita până la compoziții ce reflectă unicitatea locului și însemnătatea artistică a demersului de recuperare a trecutului, fiecare pictură cinstește eternitatea emoției. Astfel, după 15 ani cu ediții consecvente ale proiectului, putem admite că Balcicul nu este despre peisaj ci despre stările induse prin forțe nebănuite ce se arată publicului doar printr-un limbaj artistic specific care transformă văzutul în nevăzut.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 3-22 septembrie 2019, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.

Centrul Cultural ,,The Palace” este un institut cultural de stat, înființat printr-un act al Consiliului de Miniștri, la recomandarea Ministerului Culturii din Bulgaria. Instituția are drept scop protecția, conservarea și valorificarea monumentelor istorice de pe teritoriul complexului și dezvoltarea potențialului lor cultural. De asemenea, Centrul Cultural „The Palace” sprijină activitatea artiștilor plastici contemporani, cinstind astfel memoria locului.

 

București, 19 august 2019

#Fresh 2019

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 19-31 August 2019, Elite Art Gallery oferă publicului o nouă expoziție, marca #FRESH. Expoziția reunește lucrările artiștilor Maria Bălan și Teodor Ștefan, alți doi câștigători ai concursului de artă vizuală #FRESH, ediția 2019. Deschiderea oficială a expoziției se va ține Luni, 19 August, ora 18.30. Concursul s-a adresat pictorilor și graficienilor tineri din România din dorința de a descoperi, promova și crește vizibilitatea acestora pe piața de artă, oferindu-le oportunități noi de dezvoltare în carieră. Juriul #FRESH 2019 a fost compus din Ionuț Theodor Barbu, Florin Mocanu și Rareș Pantea.
Maria Bălan este artist grafician stabilit în București unde a studiat Grafică la Universitatea Națională de Arte din București și Arhitectură la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ˶Ion Mincu“. Implicată în diverse proiecte artistice, Maria Bălan a participat și la numeroase expoziții naționale si internaționale precum Romanian Desing Week, ˶Răcnet” – afiș politic (București 2018); „Grăit-au cerurile și prin oamenii pământului” la Muzeul Național al Satului (Bucuresti 2017); „Balkan God”, Golgathakirche (Berlin 2017) sau Trienala de Gravură (Toulouse 2016). Lucrările Mariei Bălan se concentrează pe ilustrație, gravură, pictură și artă murală. În anul 2013 artista a luat premiul Bienalei Internaționale de Afiș și Ilustrație de Carte a Tinerilor Artiști din Timișoara. În 2015 a publicat, în ediție limitată, o cartea de artist care a devenit parte din selecția ˶carte de artist” a concursului „Cele mai frumoase cărți din România”.
Teodor Ștefan este absolvent al Universității Naționale de Arte din București, secția Pictură. Membru UAP din anul 2018, artistul s-a făcut remarcat de-a lungul anilor prin participarea activă în cadrul a numeroase expoziții de grup precum Bienala Internațională de Artă contemporană ˶Nicolae Tonitza” din Bârlad (Noiembrie, 2018); Bienala Internațională ˶Ion Andreescu” din Buzău (Octombrie, 2018); „Bistrița-Orologiul din turn” la Elite Art Gallery (Octombrie, 2018); „Diploma 2017” la Palatul Știrbei din București (Octombrie, 2017) sau „«Noii» îngeri ai dreptății-Începuturile picturii europene în ulei” la Muzeul Județean de artă Ion Ionescu-Quintus din Ploiești (2016). De asemenea, Teodor Ștefan participă activ în tabere de creație, simpozioane artistice și activități de formare profesională.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 19-31 August 2019, la Elite Art Gallery, Piața Națiunile Unite nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.
 

București, 3 Iulie 2019

Power of Light

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 4 iulie-17 august Elite Art Gallery te invită să explorezi fațetele tăinuite ale artei, să te bucuri de spiritul colorat și luminos al verii și să profiți de reduceri între 20 și 30% la o selecție de peste 50 de lucrări în cadrul evenimentului expozițional cu titlul „Power of Light”. Expoziția cu reduceri estivale se află la a treia ediție, reușind de fiecare dată să stârnească interesul și curiozitatea iubitorilor de artă prin doza de inspirație și energie creatoare. Cu sloganul „Adoptă artă de calitate” demersul curatorial urmărește cultivarea gustului pentru artă și accesibilizarea creațiilor semnate de artiști contemporani români către publicul larg.
Forța pe care o emană arta, asemenea razelor de lumină ce definesc vara, creionează identitatea acestui eveniment expozițional marcat de diversitatea lucrărilor selectate care reușesc să se armonizeze prin emoție și energie edificatoare.

Lucrările sunt disponibile și pe magazinul online de artă:
www.weshopart.ro .



Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 4 Iulie-17 August 2019 la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.
 

București, 6 iunie 2019

Viziuni Patriarhale

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 12-25 iunie 2019, Elite Art Gallery găzduiește expoziția personală a artistei Daniela Donțu-Hașcevoi cu titlul „Viziuni Patriarhale”. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 12 iunie 2019, ora 18.30. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Traci-Neagoe și ilustrează unicitatea vieții patriarhale marcate de o puritate molipsitoare, întipărită pe portrete a căror sinceritate nu este trădată de aparențe. Același figurativ concentrat în compoziții elaborate construiește un discurs ce dezbate societatea cu bune și rele, cu griji și bucurii sau cu dezamăgiri și victorii. Desprinse de agitația urbană și de stresul cotidian, figurile reflectă viziuni patriarhale autentice.
Lucrările artistei Daniela Donțu-Hașcevoi descriu nostalgia unei purități pierdute printre ruinele unei lumi aflate în declin. Pornind de la întrebarea „Cine suntem și încotro ne îndreptăm?!”, demersul artistic dezbate sensul năzuințelor umane. Lăsând la o parte agitația și stresul urban, picturile se concentrează pe unicitatea mediului rural ca promotor al stabilității și al echilibrului emoțional. Astfel, compoziții reprezentând figuri implicate în treburi cotidiene creionează conexiunea cu natura ca resursă inepuizabilă de normalitate. Cu o atenție sporită pe context, lucrările ilustrează adevăruri perceptibile prin simplitatea abordării, sinceritate și candoare.
Daniela Donțu-Hașcevoi s-a născut pe data de 1 Noiembrie 1990 în orașul Rezina, Republica Moldova. Artista își încheie studiile de licență la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord Baia-Mare, secția Pictură, la clasa Prof. univ. dr. Nicolae Suciu. Programul de Master îl încheie în anul 2015 la Universitatea Națională de Arte din București, Facultatea de Arte plastice, secția – Strategii de creație în pictură, clasa Prof. univ. dr. Marcel Bunea. Începând cu anul 2016, Daniela Donțu-Hașcevoi se numără printre expozanții Pavilionului de artă Art Safari. De asemenea, artista se face remarcată prin prezența activă în cadrul expozițiilor de grup, precum și prin implicarea în cadrul mai multor proiecte culturale. .



Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 12-25 iunie 2019 la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.
 

București, 2019

Simulacre

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 14 Mai – 10 Iunie 2019, Elite Art Gallery găzduiește expoziția personală a artistei Nadejda Lungu cu titlul „Simulacre”. Deschiderea oficială a expoziţiei va avea loc pe data de 14 Mai, ora 18.30. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Traci-Neagoe și aduce pe simeze o serie nouă de lucrări ce dezbat adevărul ca instrument de interpretare a prezentului. Subiecte și subiecți desprinși din societate își arată identitatea și privesc publicului în ochi cu inocența și sinceritatea unei prezențe imuabile. Masca înșelătoare a unei lumi ambalate în reguli de conduită, legi și sisteme de funcționare este dată la o parte în favoarea unei adevăr transmis prin portrete a căror expresii vorbesc.

Grupurile de oameni, portretele surprinse în mișcare sau meditație sunt ele tot ceea ce vedem?! Oare căutările de sens sunt rodul închipuirilor noastre?! Acestea sunt doar câteva din întrebările pe care le invocă Nadejda Lungu în cea mai nouă serie de lucrări. Studiile sociologice descos sensul imaginii prin prisma văzutului și a încărcăturii simbolice a ceea ce reprezintă realitatea. Relativitatea este un factor covârșitor prin care imaginea capătă diferite sensuri, punând la îndoială adevărul. Sociologul Jean Baudrillard în „Simulacre și simulare”descoase imaginea în patru faze de interpretare. Figurativul omniprezent aflat în continuă căutare de adevăr contribuie la „reflectarea unei realități profunde”, contextul pare că „maschează şi denaturează o realitate profundă” sau chiar „maschează absenţa unei realităţi profunde”. În acest joc de aparențe și simboluri imaginea riscă să rămână „fără raport cu orice fel de realitate: îşi e propriul simulacru pur” invitând astfel privitorul să descopere povești de viață dosite sub pleoape grele, riduri adânci și mâini bătătorite de vreme. În tot acest demers artistic, adevărul pășește spre lumină prin emoții împărtășite stingher, prin griji depășite cu vise și pierderi ponderate cu dor

Ana Neagoe, Curator

Nadejda Lungu s-a născut pe data de 28 noiembrie 1988 în Anenii Noi, Republica Moldova. În anul 2014 devine absolventă a Universității Naționale de Arte din București, secția Pictură la clasa profesorului univ. Dr. Marcel Bunea. Începând cu anul 2010, artista se remarcă prin participarea activă la mai multe expoziții de grup în țară și străinătate, dar și prin expoziții personale.



Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 14 Mai - 10 Iunie 2019, la Elite Art Gallery din Piaţa Naţiunilor Unite, Nr. 3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, Bucureşti.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.
 

București, 2019

Între vremuri

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery găzduieşte în perioada 25 aprilie–11 mai 2019, expoziţia cu titlul „Între vremuri”. Evenimentul reuneşte lucrările artiștilor Lucia Lobonț și Dan Armand Stancu. Deschiderea oficială a expoziției se va ține pe data de 25 aprilie, ora 18.30. „Între vremuri” reprezintă o împletire armonioasă dintre ceramică și grafică. Expoziția aduce pe simeze lucrări a căror mesaje reflectă parcursul sinuos al amintirilor de familie spre contemporaneitate și prezentul imediat supus provocărilor de sorginte socială. Unicitatea evenimentului este dată de discursul plastic tradus în cheie proprie de doi artiști din două generații diferite ce tratează timpul ca instrument de analiză, sursă de inspirație și motiv de meditație.

Conceptul expozițional este întemeiat pe un vizual ce oscilează între trecut și prezent. Firul tematic al lucrărilor adoptă căi de abordare ce descos istoria recentă prin prisma nucleului intim al familiei și totodată prin amprenta unui prezent tumultuos. La limita dintre alb și negru sau dintre lumină și întuneric lucrările sintetizează două perspective diferite de interpretare a văzutului.

Ana Neagoe, Curator

.

Lucia Lobonț s-a născut pe 26 august 1972 în Cluj-Napoca. A studiat până în 1991 la Liceul de Artă Plastică din Cluj Napoca și în 1997 a absolvit Academia de Arte Vizuale “Ioan Andreescu” Cluj-Napoca, Facultatea de Arte Decorative, Secția Ceramică. A continuat până în 1998 cu studii postuniversitare de Istoria Artei CEP - Art Contemporain et Institutions § Art Contemporain Metodologie d'analyse d'oeuvre și în 1998 a obținut un Masterat în Arte Vizuale. Din 1999 este membru stagiar U.A.P. Cluj. În 2000 a fondat grupul "PLUS MINUS UNU". A participat în numeroase expoziții personale și colective, atât în țară cât și în străinătate. În afara țării a expus în Franța, Germania, Vietnam, China, Marea Britanie, Germania, Portugalia, Ungaria, Italia. Pe lângă activitatea artistică independentă a lucrat și ca designer, colaborând cu firme românești și internaționale.

Dan Armand Stancu s-a născut pe 2 aprilie 1994 în București. Absolvent al Universității Naționale de Arte din București, secția Grafică, artistul se remarcă prin participarea activă în cadrul a numeroase expoziții de grup, proiecte culturale și concursuri de specialitate pe plan național și internațional. În anul 2015 artistul a beneficiat de o bursă Erasmus în Norvegia, Oslo, unde a studiat Artă și Design. Tot în cadrul unui program Erasmus în Malta, din anul 2016, artistul studiază Design Grafic. Un an mai târziu se alătură unui program de rezidență în Künstlerhaus, Salzburg. În acest moment Dan Armand Stancu este masterand în cadrul Universității de Artă din Utrecht, Olanda, secției Arte Vizuale și Design.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 25 aprilie –11 mai 2019, la Elite Art Gallery din Piaţa Naţiunilor Unite, Nr. 3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, Bucureşti.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.
 

București, 28 martie

O lucrare pierdută

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 2-24 aprilie, Elite Art Gallery în parteneriat cu Galeriile Karo din Bacău vă aşteaptă la expoziţia de grup intitulată „O lucrare pierdută”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 2 aprilie, ora 18.30. Evenimentul expozițional reunește lucrărilor artiștilor: Iulian Cristea, Cristian Diţoiu, Constantin Flondor, Ruxandra Grigorescu, Matei Lăzărescu, Dan Mohanu, Christian Paraschiv, Horea Paştina, Ana Petrovici-Popescu, Sever Petrovici-Popescu, Ștefania Petre, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Constantin Ţînteanu, Ramona Ursache, Bogdan Vlăduţă și Florentina Voichi. Conceptul curatorial este semnat de Constantin Țînteanu.

«O lucrare pierdută» s-a conturat conceptual în urma unei întâmplări reale. Matei Lăzărescu la un moment dat m-a întrebat dacă am cunoştinţă de o anumită lucrare a sa care aparent se pierduse, nu o putea găsi oricât şi oriunde ar fi căutat. Mi-a atras atenţia că nu este un concept expoziţional. M-a intrigat mult situaţia şi bineînţeles că am fost interesat de conceptul expoziţional care chiar era în această poveste, mă ducea cu gândul la efemeritate, la faptul că artistul nu are posibilitatea de a controla destinul propriei opere din momentul în care aceasta părăseşte atelierul. Ca să nu menţionăm că el însuşi ajunge vulnerabil, expus acţiunilor de tot felul, destinul său fiind condiţionat de agenda diverşilor oameni cu interese de multe ori divergente faţă de ale sale (galerişti, critici de artă, muzeografi, colecţionari, oameni politici , ş.a.m.d.). “O lucrare pierdută” este în primul rând o discuţie despre condiția artistului , într-o contemporaneitate care se îndepărtează tot mai mult de anumite valori considerate fundamentale nu cu mult timp in urma. E vorba de drumul pe care îl urmăm, ce a mai rămas ataşat lucrării de artă, cum poate fi golită de semnificaţii atunci când privitorul nu înţelege sau refuză interacţiunea cu aceasta. O lucrare pierdută: lucrarea ce nu va fi uitată, lucrare diferită, aparte, de care eşti legat și o cauţi, te îngrijorezi când nu mai ştii de ea. Lucrarea în care artistul se regăseşte cel mai mult. Nu întâmplător afişul expoziţiei foloseşte imaginea picturii de la care a început demersul artistic, pictură pierdută ce nu se află în spaţiul galeriei dar care într-o anumită măsură nu a dispărut cu totul, ne însoţeşte mai departe chiar şi sub formă de palidă urmă, martor tăcut al unor întâmplări memorabile

Constantin Țînteanu, Curator

.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 2-24 aprilie 2019, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

EliteArt Galerie are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.
 

București 2019

Privește-mă pentru ultima oară

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery te invită în perioada 14 februarie-23 martie 2019 să vizionezi expoziţia de grup cu titlul „Privește-mă pentru ultima oară”. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Neagoe și reuneşte lucrările artiştilor Ioana Băltan, Theodor Grigoraș, Bogdan Sassu și Andrei Simion. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 14 februarie, ora 18.30. Prin prisma efemerității întâlnirilor noastre, demersul artistic se construiește în jurul emoției. Expoziția se definește printr-un discurs despre identitate, marcat de expresivitatea portretului și unicitatea petelor picturale. Conceptul este construit în jurul ființei umane ca reper și motiv de interpretare vizuală.

„Privește-mă pentru ultima oară” căci acest moment este irepetabil, marcat de trecerea timpului și încărcat de semnificații ascunse.

Nicidecum melancolic, prezentul poartă cu el urmele trecutului și năzuințele viitorului iar acest adevăr se reflectă pe fețe dezbrăcate de frică, rușine sau nebunie. Expoziția reprezintă o realitatea tradusă prin portrete și figuri a căror lumi se completează prin particularități distincte și perspective proprii de interpretare. Lucrările semnate de Ioana Băltan se construiesc în jurul unui irațional voit ce urmărește reacții dezinvolte și emoția pură. Fiecare portret schițează stări alimentate de frici a căror sursă o reprezintă un context confuz marcat de strigăte sugrumate de o liniște mută. Artistul Theodor Grigoraș creionează trecerea de la nonfigurativ la portret prin construcții grafice de sinteză. Astfel, prezența relativă a ființei umane se diluează în căutări de factură nepământească. Meditând asupra societății Bogdan Sassu descoase sensul trăirilor umane prin prisma raportului de apartenență la un mediu socio-cultural distinct. În cheia acestor căutări, interpretarea văzutului își fixează repere în trecut și în experiențe cu o deosebită încărcătură emoțională. Aflate la granița dintre suprarealism și simbolism lucrările lui Andrei Simion descriu o lume dedată oniricului în care personajele construiesc un fantastic tacit. Desprinse de realitate lucrările „iau naștere dintr-un univers intim” a cărui fir narativ descrie inefabilul

Ana Neagoe

.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 14 februarie-23 martie 2019, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

EliteArt Galerie are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.
 

București, 17 ianuarie, 2019

PICTURĂ / Binom Contemp

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery te invită în perioada 23 ianuarie - 12 februarie 2019 să vizionezi expoziţia de grup cu titlul „PICTURĂ / Binom Contemp”. Evenimentul reuneşte lucrările artiştilor Ionuț Theodor Barbu și Florin Mocanu, doi dintre jurații concursului de arte vizuale #Fresh. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 23 ianuarie, ora 18.30. Concepută ca dialog vizual, expoziția oferă publicului repere de interpretare plastică a naturii. Într-un cadru marcat de transformări și sinteze, lucrările stabilesc conexiuni complementare ce punctează o trecere echilibrată de la formele naturale la abordări abstracte.
În continuarea evenimentului expozițional #Fresh, dedicat tinerilor artiști, expoziția celor doi jurați reprezintă o confirmare a valorilor românești în afirmare. Urmând cursul unui schimb de repere plastice între generații, expoziția stabilește o imagine definitorie mediului artistic românesc.
Ionuț Thedor Barbu s-a născut în anul 1972 în București. În anul 1997 devine absolvent al Academiei de Arte, secția pictură, la clasa profesorului Alexandru Chira. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România începând cu anul 1997 și Președinte al Asociației Culturale „ZervasArt.RO”(2008), artistul expune frecvent pe simezele galeriilor din țară și străinătate, dovedind astfel o activitate prolifică în domeniul artelor vizuale. În acest moment Ionuț Theodor Barbu este profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București. Artistul se remarcă printr-o activitate curatorială bogată și prin prezența activă în cadrul taberelor de creație și simpozionelor. În rândul celor mai recente premii se numără: Premiul Național pentru Picto-Obiect acordat de UAP București (2014) și Premiul al II-lea în cadrul Salonului Internațional de Pictură „Cărbunari”, Baia Mare (2009).
Pictorul Florin Mocanu s-a născut în anul 1963 în Răzvani, jud. Călărași. Absolvent al Academiei de Arte din București la clasa profesorilor Alexandru Chira și Ștefan Câlțea, artistul participă activ în numeroase expoziții și saloane desfășurate în țară și în străinătate. Florin Mocanu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România începând cu anul 1998 iar în acest moment este profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București. De-a lungul timpului artistul se remarcă prin numeroase expoziții personale și de grup iar lucrările fac parte din colecții publice și private din România, Japonia, Italia, Franța și Germania. Cele mai recente premii obținute de artist sunt: Premiul I acordat de UAP, Salonul de pictură, București (2013) și Premiul I, Bienala de Artă, Târgoviște (2004).
.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 23 Ianuarie-6 Februarie 2019, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

EliteArt Galerie are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.
 

București,9-22 Ianuarie 2019

Fresh 2019

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 9-22 Ianuarie 2019, Elite Art Gallery deschide calendarul expozițional cu #FRESH. Expoziția reunește lucrările artiștilor Georgiana-Ioana Cruceanu și Cosmin Gabriel Joian, doi dintre câștigătorii concursului de artă vizuală #FRESH. Deschiderea oficială a expoziției se va ține Joi, 10 Ianuarie, ora 18.30 cu un discurs susținut de membrii comisiei de jurizare. Concursul s-a adresat pictorilor și graficienilor tineri din România din dorința de a descoperi, promova și crește vizibilitatea acestora pe piața de artă, oferindu-le oportunități noi de dezvoltare în carieră. Juriul #FRESH 2019 a fost compus din Ionuț Theodor Barbu, Florin Mocanu și Rareș Pantea.
Cruceanu Ioana-Georgiana s-a născut pe data de 19 ianuarie 1994 în Piatra Neamț. Absolventă a Universității Naționale de Artă din București, secția Pictură, artista se remarcă prin participarea activă în cadrul mai multor expoziții personale și de grup. În rândul celor mai recente expoziții de grup se numără: „ARTFIRST”, Sky Tower București (2018); „Art Walk Street AWS”, ediția a VI-a, București (2018); „Salonul Național de Pictură” la Căminul Artei din București (2018); expoziție de grup în cadrul Festivalului vizual Amural A4 la Turnul Negru din Brașov (2018); Expoziția Internațională „Micul Prinț”, ediția XXIII în cadrul Muzeului Județean Satu Mare, Secția Artă, Satu Mare (2018); „Unire Culoare-Lumină” organizată de Asociația Aripi pentru Talente, ediția a V-a (2018). Prima expoziție personală cu titlul „Strigătul Artistului” este găzduită la Galeria de Artă Contemporană TOT din București în anul 2017.
Cosmin Gabriel Joian s-a născut pe data de 26 februarie 1996 în Pantelimon. Artistul este absolvent al programului de Master în cadrul Universității Naționale de Artă, Strategii de creație în pictură. Cu un parcurs artistic fructuos Cosmin Gabriel Joian expune în anul 2018 pe simezele Muzeului Național Cotroceni, la Biblioteca Națională a României și la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”. De asemenea, artistul expune la Galeria Felix (2017), la Centrul de Artă Mora (2017), la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (2016), la Art Gallery, Constanța (2015) sau în cadrul Comitetului Economic și Social European „So long ago in the future”, Bruxelles (2015).
.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 9-22 Ianuarie 2019, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

EliteArt Galerie are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.