Expozitii Elite Art Gallery 2019

București 2019

Privește-mă pentru ultima oară

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery te invită în perioada 14 februarie-23 martie 2019 să vizionezi expoziţia de grup cu titlul „Privește-mă pentru ultima oară”. Evenimentul expozițional este curatoriat de Ana Neagoe și reuneşte lucrările artiştilor Ioana Băltan, Theodor Grigoraș, Bogdan Sassu și Andrei Simion. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 14 februarie, ora 18.30. Prin prisma efemerității întâlnirilor noastre, demersul artistic se construiește în jurul emoției. Expoziția se definește printr-un discurs despre identitate, marcat de expresivitatea portretului și unicitatea petelor picturale. Conceptul este construit în jurul ființei umane ca reper și motiv de interpretare vizuală.

„Privește-mă pentru ultima oară” căci acest moment este irepetabil, marcat de trecerea timpului și încărcat de semnificații ascunse.

Nicidecum melancolic, prezentul poartă cu el urmele trecutului și năzuințele viitorului iar acest adevăr se reflectă pe fețe dezbrăcate de frică, rușine sau nebunie. Expoziția reprezintă o realitatea tradusă prin portrete și figuri a căror lumi se completează prin particularități distincte și perspective proprii de interpretare. Lucrările semnate de Ioana Băltan se construiesc în jurul unui irațional voit ce urmărește reacții dezinvolte și emoția pură. Fiecare portret schițează stări alimentate de frici a căror sursă o reprezintă un context confuz marcat de strigăte sugrumate de o liniște mută. Artistul Theodor Grigoraș creionează trecerea de la nonfigurativ la portret prin construcții grafice de sinteză. Astfel, prezența relativă a ființei umane se diluează în căutări de factură nepământească. Meditând asupra societății Bogdan Sassu descoase sensul trăirilor umane prin prisma raportului de apartenență la un mediu socio-cultural distinct. În cheia acestor căutări, interpretarea văzutului își fixează repere în trecut și în experiențe cu o deosebită încărcătură emoțională. Aflate la granița dintre suprarealism și simbolism lucrările lui Andrei Simion descriu o lume dedată oniricului în care personajele construiesc un fantastic tacit. Desprinse de realitate lucrările „iau naștere dintr-un univers intim” a cărui fir narativ descrie inefabilul

Ana Neagoe

.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 14 februarie-23 martie 2019, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

EliteArt Galerie are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.
 

București, 17 ianuarie, 2019

PICTURĂ / Binom Contemp

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

Elite Art Gallery te invită în perioada 23 ianuarie - 12 februarie 2019 să vizionezi expoziţia de grup cu titlul „PICTURĂ / Binom Contemp”. Evenimentul reuneşte lucrările artiştilor Ionuț Theodor Barbu și Florin Mocanu, doi dintre jurații concursului de arte vizuale #Fresh. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 23 ianuarie, ora 18.30. Concepută ca dialog vizual, expoziția oferă publicului repere de interpretare plastică a naturii. Într-un cadru marcat de transformări și sinteze, lucrările stabilesc conexiuni complementare ce punctează o trecere echilibrată de la formele naturale la abordări abstracte.
În continuarea evenimentului expozițional #Fresh, dedicat tinerilor artiști, expoziția celor doi jurați reprezintă o confirmare a valorilor românești în afirmare. Urmând cursul unui schimb de repere plastice între generații, expoziția stabilește o imagine definitorie mediului artistic românesc.
Ionuț Thedor Barbu s-a născut în anul 1972 în București. În anul 1997 devine absolvent al Academiei de Arte, secția pictură, la clasa profesorului Alexandru Chira. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România începând cu anul 1997 și Președinte al Asociației Culturale „ZervasArt.RO”(2008), artistul expune frecvent pe simezele galeriilor din țară și străinătate, dovedind astfel o activitate prolifică în domeniul artelor vizuale. În acest moment Ionuț Theodor Barbu este profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București. Artistul se remarcă printr-o activitate curatorială bogată și prin prezența activă în cadrul taberelor de creație și simpozionelor. În rândul celor mai recente premii se numără: Premiul Național pentru Picto-Obiect acordat de UAP București (2014) și Premiul al II-lea în cadrul Salonului Internațional de Pictură „Cărbunari”, Baia Mare (2009).
Pictorul Florin Mocanu s-a născut în anul 1963 în Răzvani, jud. Călărași. Absolvent al Academiei de Arte din București la clasa profesorilor Alexandru Chira și Ștefan Câlțea, artistul participă activ în numeroase expoziții și saloane desfășurate în țară și în străinătate. Florin Mocanu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România începând cu anul 1998 iar în acest moment este profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București. De-a lungul timpului artistul se remarcă prin numeroase expoziții personale și de grup iar lucrările fac parte din colecții publice și private din România, Japonia, Italia, Franța și Germania. Cele mai recente premii obținute de artist sunt: Premiul I acordat de UAP, Salonul de pictură, București (2013) și Premiul I, Bienala de Artă, Târgoviște (2004).
.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 23 Ianuarie-6 Februarie 2019, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

EliteArt Galerie are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.
 

București,9-22 Ianuarie 2019

Fresh 2019

la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București

În perioada 9-22 Ianuarie 2019, Elite Art Gallery deschide calendarul expozițional cu #FRESH. Expoziția reunește lucrările artiștilor Georgiana-Ioana Cruceanu și Cosmin Gabriel Joian, doi dintre câștigătorii concursului de artă vizuală #FRESH. Deschiderea oficială a expoziției se va ține Joi, 10 Ianuarie, ora 18.30 cu un discurs susținut de membrii comisiei de jurizare. Concursul s-a adresat pictorilor și graficienilor tineri din România din dorința de a descoperi, promova și crește vizibilitatea acestora pe piața de artă, oferindu-le oportunități noi de dezvoltare în carieră. Juriul #FRESH 2019 a fost compus din Ionuț Theodor Barbu, Florin Mocanu și Rareș Pantea.
Cruceanu Ioana-Georgiana s-a născut pe data de 19 ianuarie 1994 în Piatra Neamț. Absolventă a Universității Naționale de Artă din București, secția Pictură, artista se remarcă prin participarea activă în cadrul mai multor expoziții personale și de grup. În rândul celor mai recente expoziții de grup se numără: „ARTFIRST”, Sky Tower București (2018); „Art Walk Street AWS”, ediția a VI-a, București (2018); „Salonul Național de Pictură” la Căminul Artei din București (2018); expoziție de grup în cadrul Festivalului vizual Amural A4 la Turnul Negru din Brașov (2018); Expoziția Internațională „Micul Prinț”, ediția XXIII în cadrul Muzeului Județean Satu Mare, Secția Artă, Satu Mare (2018); „Unire Culoare-Lumină” organizată de Asociația Aripi pentru Talente, ediția a V-a (2018). Prima expoziție personală cu titlul „Strigătul Artistului” este găzduită la Galeria de Artă Contemporană TOT din București în anul 2017.
Cosmin Gabriel Joian s-a născut pe data de 26 februarie 1996 în Pantelimon. Artistul este absolvent al programului de Master în cadrul Universității Naționale de Artă, Strategii de creație în pictură. Cu un parcurs artistic fructuos Cosmin Gabriel Joian expune în anul 2018 pe simezele Muzeului Național Cotroceni, la Biblioteca Națională a României și la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”. De asemenea, artistul expune la Galeria Felix (2017), la Centrul de Artă Mora (2017), la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (2016), la Art Gallery, Constanța (2015) sau în cadrul Comitetului Economic și Social European „So long ago in the future”, Bruxelles (2015).
.

Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 9-22 Ianuarie 2019, la Elite Art Gallery, Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București.

EliteArt Galerie are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, al muzicii, precum și proiecte educaționale.