5 – 23 februarie

„Symbiosis” expoziția artistului Leo Dolghier Oleg

București, 1 februarie 2024. În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

În crearea unui spațiu vizual distinct, care ilustrează perspectiva personală asupra conexiunii cu sinele autentic, „Symbiosis” devine o piesă vitală în puzzle-ul complex al naturii, o punte către înțelegerea adâncă a propriei existențe și a rolului nostru în simfonia vieții. Lucrările lui Leo Dolghier Oleg ne îmbie, cu ajutorul elementelor vegetale stilizate, să ne cunoaștem în profunzime. Misterul existenței, locusul în care se dezvoltă ființa, descrie o conexiune puternică cu natura. Introspecția are ca scop crearea unei conexiuni profunde, în care fiecare element al naturii înconjurătoare se conectează cu latura umană și o ajută să se descopere la un nivel mai intim.

Omul - custodele naturii și natura - templul său

„Aducând în prim-plan faza tranzitorie a vieții, expoziția redă, în egală măsură cu omul, lumea necunoscută a naturii, făcând legătura dintre aceasta și universul interior al umbrei și misterului propriu. Omul devine custodele naturii, iar natura devine templul său, intrând într-un dans subtil al proceselor de creștere și transformare, definind astfel circuitul vieții. Lucrările expuse devin metamorfozarea esenței ființei umane în relație cu natura, reflectând fuziunea de energii complementare, dar și procesul individual de afirmare a identității interioare. De la delicata observare a unui arbore, la explorarea liberă a diversității necunoscute, „Symbiosis” devine un proces complex de reflecție și autoanaliză, o călătorie în cunoaștere și potențare a misterului, cu momente de căutare și acceptare”, declară Felicia Acsinte, curator al expoziției.

Expoziția „Symbiosis” va fi deschisă publicului în intervalul 5 - 23 februarie, de luni până vineri, la Elite Art Gallery (Piața Națiunile Unite, nr. 3-5), între orele 11:00 – 19:00.

Despre Elite Art Gallery

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate.

Mai multe detalii despre seria evenimentelor expoziționale Elite Art Gallery sunt disponibile pe Facebook și Instagram, cât și pe https://www.eliteart-gallery.com/.

Crama Histria, partenerul cu tradiție al Elite Art Gallery, va îmbogăți experiența invitaților la vernisaj cu un vin de excepție.

9 ianuarie – 2 februarie

„IN PLA(i)N SIGHT” deschide sezonul expozițional al concursului #FRESH

București, 8 ianuarie 2024. În perioada 9 ianuarie – 2 februarie, Elite Art Gallery este gazda expoziției IN PLA(i)N SIGHT, ale cărei protagoniste sunt Emőke Fábián și Ada Jugănaru, două dintre cele patru câștigătoare ale concursului #FRESH, ediția a VII-a. De asemenea, pe data de 11 ianuarie, începând cu ora 18:00, va avea loc vernisajul expoziției, în prezența celor două artiste.

Cei patru câștigători au fost aleși din peste 70 de participanți înscriși la ediția de anul acesta, de către un juriu de specialitate, format din pictorul și profesorul Andrei Rosetti, membru fondator al grupului Noima (2003), Marian Ionel Dobre, doctor în arte vizuale și profesor asociat la Universitatea Naționala de Arte din București – Pictură și Prof. univ. dr. Codrina Laura Ioniță, profesoară la Facultatea de Arte Vizuale și Design din UNAGE Iași și conducător de doctorat în cadrul Școlii Doctorale Arte Vizuale.

„Dacă perspectiva aeriană avea să cunoască o popularitate imensă în perioada Renașterii, când pictorii descriau influența atmosferei asupra peisajelor de mari întinderi, Emőke Fábián și Ada Jugănaru transformă aerianul și lumina într-un limbaj de sine stătător. Epurând vizual elementul uman, cele două artiste ne induc ideea desprinderii de sol, privirea fiind plasată într-un univers aparte. Cele două artiste îmbrățișează plastic un zbor fizic, dar și unul spiritual, planul teluric fiind înlocuit de un spațiu al contemplării, al minunării, dar și al uitării”, a declarat Ioana Mirică, Curator Elite Art Gallery.

Privind lumea de sus

Emőke Fábián a impresionat juriul #FRESH cu proiectul „Hărți în peisaj”, care conține picturi în ulei și lucrări pe hârtie. „Peisajul este principala sursă de inspirație pentru mine. Sunt atentă tot timpul la peisajul care mă înconjoară și îl studiez. În picturile mele în ulei îmi place să folosesc cunoștințele pe care le adun din sesiunea de plein air din timpul verii, unde studiez calitatea atmosferică și spațială a culorii și încerc să-mi îmbogățesc paleta de culori, pe care le configurez apoi în atelier în compoziții personale”, a declarat Emőke Fábián.

Jocul de-a...lumini și umbre

În ceea ce o privește pe Ada Jugănaru, aceasta a surprins juriul #FRESH cu o viziune inedită asupra luminii. Artista a experimentat în atelier dubla natură a acesteia. „În acest proces, dualitatea corpuscul-undă am tradus-o în termeni de material-imaterial, interacțiunea luminii cu materia fiind cea interogată. Așadar, nu de pe poziția celui care măsoară natura, ci din perspectiva celui care se lasă inspirat de ea, mi-am pus întrebarea: dacă lumina nu este materie, de ce interacționează la nivel sensibil cu materia? Mai precis, de ce există umbră?”, a declarat  Ada Jugănaru.

Expoziția IN PLA(i)N SIGHT poate fi vizitată în intervalul 9 ianuarie – 2 februarie, de luni până vineri, la Elite Art Gallery (Piața Națiunile Unite, nr. 3-5), între orele 11:00 – 19:00.

Despre Elite Art Gallery

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate.

Mai multe detalii despre seria evenimentelor expoziționale Elite Art Gallery  sunt disponibile pe Facebook și Instagram, cât și pe https://www.eliteart-gallery.com/