Art Moment (2 h)

Proiectul Art Moment implementat de Elite Art Gallery propune o ședință de terapie prin artă. Scopul activităților este să ofere și necunoscătorilor posibilitatea de a se exprima prin intermediul artei. Elite Art Gallery oferă un spațiu primitor, atmosferă de o deosebită forță creatoare, materiale de specialitate și muzică care să susțină actul artistic.

Desprinși de agitația urbană și de grijile din cotidian Art Moment este o invitație la un moment de detașare de realitate. În spiritul unui atelier de creație dotat cu șevalete, modele și tablouri participanții la eveniment vor primi o pânză, pensule, paletă, cuțit de paletă și culori pentru a transmite cromatic gânduri nespuse, vise sau emoții neîmpărtășite.

Obiectivele programului

Scopul terapiei prin artă este de a descoperi starea de bine, detașarea, deconectarea de realitate și stres prin intermediul actului artistic. Astfel, exercițiul artistic stârnește interesul pentru noutate, culoare și spontaneitate, lucru ce ancorează încrederea în sine, voința și autocunoașterea. Moto-ul programului este: ,,Regula de aur în artă este că nu există reguli. Cele mai bune lucrări se nasc din idei simple, desprinse de filozofie sau probleme existențiale”.

Sumarul activității

Pentru început participanții fac o incursiune în artă prin intermediul lucrărilor aflate în galerie, astfel descoperind caracteristicile genurilor artistice, diversitatea tematică a lucrărilor și pregnanța curentelor artistice. În urma acestui tur de cunoaștere participanții sunt invitați în spațiul amenajat corespunzător unui atelier, pentru a așterne pe pânză impresii și emoții. Pașii sunt simpli, participanții aleg un șevalet, dacă simt nevoia schițează cu creionul o compoziție, aleg pensula și culorile, după care se lasă absorbiți de efectul miraculos al actului artistic. Activitatea este coordonată de un profesionist cu studii de specialitate, experiență în comunicare și predare, precum și abilități de motivare și încurajare a participanților implicați.