art banner_1
650lei

 • Durată atelier: 1h 30 min

 • Categorii de vârstă:
  3-6 ani (grupe de maxim 10 copii);
  7-11 ani (grupe de maxim 15 copii)
  10-14 ani (grupe de maxim 15 copii)

 • Frecvență: săptămânal, în ziua de Marți, de la ora 17.00

 • Preț
  Modul compus din 6 ateliere cu posibilitatea de plată în două tranșe în valoare de 650 lei

 • Plată:
  Modulul se va achita cash sau card la sediul galeriei în prima zi de activitate. Atelierul poate fi achitat și în două tranșe: prima tranșă în ziua primului curs și a doua la mijlocul modulului.

 • Calendar: Primul atelier se va ține pe data de 18 aprilie 2023
 • Pentru înscrieri:
  Email: eliteartgalerie@eliteart.org
  Telefon: 0748100280/0748100270
 • List item

Picto Drama

Aducem pictura și teatrul împreună că să învățăm să ne exteriorizăm stările și să comunicăm mai ușor. Arta este portița generoasă prin care ne spunem emoțiile și ne dezvoltăm personal motiv pentru care propunem un modul compus din șase ateliere care să răspundă nevoii de implicare într-un act artistic complet, inedit și creativ.

În prima etapă proiectul prevede participarea copiilor la trei ateliere de pictură menite să atingă trei arii tematice: emoții, amintiri și vise. În a doua etapă, copiii vor duce emoțiile, amintirile și visele mai departe în cadrul a trei ateliere de teatru în care vor fi încurajați să exprime prin gest, vorbire și mișcare conținutul picturilor.

Cele trei întâlniri vor avea la bază un scenariu teatral, în care copiii vor deveni actori. Scenariul va fi scris de către copii și coordonator, iar el își va propune documentarea emoțiilor recunoscute în cadrul atelierelor de pictură care le preced pe cele de artă dramatică. Plecând de la realitate, cei mici vor fi invitați să își imagineze, să fabuleze. Copiii vor discerne cum își vor reprezenta personajele, ei pot alege tăcerile, șoapta timbrată sau diferite procedee de rostire pe care le vom diseca împreună pe parcursul întâlnirilor. Scopul va fi acela de a contura un spectacol, care va folosi în structura lui elemente multimedia – înregistrări video și audio –, spectacol care va avea o reprezentație finală cu public (părinții și invitații copiilor). Întreg procesul de realizare a spectacolului va ține cont de identitatea copiilor și de opțiunile lor emoționale, copiii vor învăța să își recunoască și să își folosească trăirile, transformându-le într-un produs artistic.

Conținut MODUL

Este despre abilitatea de a învăța să ne exteriorizăm stările de bucurie, tristețe sau uimire prin intermediul picturii. Prin intermediul liniei și a petelor de culoare vom căuta emoții recente și le vom da o formă sau o față în așa fel încât să le înțelegem și să ne împăcam cu ele.
Prin călătorii dăm curs amintirilor și alegem din memorie niște situații care ne-au marcat. Fie este vorba de vacanțe, situații fericite sau ciudate suficient de importante pentru participant încât să le aducem pe hârtie.
Este despre vise și despre libertatea nelimitată de a ne proiecta niște așteptări. Aria tematică susține și cultivă creativitatea, oferă posibilități infinite de interpretare și sprijină experimentul artistic. Spațiul oniric reprezintă o invitație la joc iar rezultatele promit ineditul.
Plecând de la tablourile realizate în cadrul atelierelor de pictură, copiii vor descrie emoțiile principale pe care acestea le exprimă, respectiv povestea din spatele lor. Copiii vor afla modul în care arta teatrală folosește emoțiile de orice fel ca pe niște pretexte scenice și se vor familiariza cu procesul de a scrie un scenariu. La finalul acestei întâlniri, echipa se va armoniza în jurul unui scenariu comun, care să concentreze tipologiile emoționale ale fiecărui copil în parte.
A doua întâlnire va avea ca scop filmarea secvențelor stabilite în cadrul primului atelier. Copiii vor deprinde interacțiunea cu camera, ei fiind familiarizați cu noțiuni teoretice din cinematografie despre cadre și planuri (gros-plan, plan-detaliu, prim-plan, plan mediu strâns, prim-plan mediu și plan mediu).
În cadrul acestei întâlniri, vom îmbina materialele audio și video cu jocul scenic live al copiilor, astfel încât mesajul scenariului și emoțiile exprimate de copii să fie cât mai bine puse în lumină. Ultimul atelier va fi urmat de reprezentația finală, la care vor fi invitați părinții și alte persoane apropiate copiilor. Copiii vor fi învățat că un spectacol ieșit la public este întotdeauna produsul muncii întregii echipe de creație.