Galeria de artă Elite Art Gallery

Elite Art Gallery

Locul unde iubitorii de artă vor găsi întotdeauna obiecte artistice excepționale, realizate de artiști plastici profesioniști, activitatea expozițională a galeriei având în portofoliu numeroase proiecte de artă vizuală, expoziții itinerante, tabere și programe de mecenat.

ELITE ART GALLERY debutează sub egida Asociației ELITE ART Club UNESCO în 2003, cu Pictori de azi la Balcic, proiect de pionierat privind taberele la Balcic, devenit concept curatorial cu notorietate și considerat unul dintre cele mai importante proiecte de artă contemporană. .

Susținut exclusiv din fonduri private, proiectul a implicat până în prezent peste 250 de artiști, din care enumerăm: Constantin Flondor, Horea Paștina, Mihai Sârbulescu, Ion Grigorescu, Simion Crăciun, Ilie Boca, Horia Cucerzan, Marcel Lupșe, Marilena Murariu, George Mircea, Cornelia Victoria Dedu.

Galeria deține o impresionantă colecție de lucrări proprii, în principal „Balcicuri”, rezultate din taberele de creație Pictori de azi la Balcic, colecție destinată vânzării, iar fondurile sunt utilizate pentru susținerea următoarelor tabere. În plus, ca rezultate ale proiectului Suvenir de București, cu cele trei ediții: Suvenir de Martie, Zilele Bucureștiului și Suvenir de Iarnă, galeria de artă expune obiecte artistice care surprind specificul Bucureștiului. Galeria Elite Art promovează expoziții personale sau de grup, cu tematici diferite și cu lucrări valoroase care pot face parte oricând din colecții importante.

Promovarea artei și a valorilor specifice artei plastice

ELITE ART GALLERY a fost prima galerie de artă din România care a participat la Târgul Internațional de Artă de la Geneva EUROP’ART din 2008.

Obiectivele Elite Art Gallery sunt promovarea artei și a valorilor specifice artei plastice, în diverse forme și exprimări: bidimensionale și tridimensionale, realiste sau abstracte, convenționale sau neconvenționale, organizând anual minim 12 expoziții personale sau de grup, cu tematici diferite..