Provocarea redescoperirii frumuseţilor fiecărui oraş este definiția Suvenirului inițiat de Asociația noastră

O invitație către locuitori și turiști, de a-și reaminti locurile străbătute zilnic în oraş, în fuga preocupărilor zilnice, locuri ce ascund poveşti încărcate de farmec şi istorie. Această invitație s-a dovedit a fi primită cu entuziasm de oamenenii care, din fericire, încă mai sunt preocupaţi de a-şi cunoaşte spaţiul căruia îi aparţin.

Să cercetăm oraşul ca şi cum l-am vedea pentru prima dată sau să căutăm în memoria noastră amintirile ce ne leagă de unele locuri ale acestui oraş, a fost îndemnul echipei Elite Art Gallery care s-a implicat în organizarea Suvenirului de Alba Iulia, un eveniment deosebit, mai ales pentru locuitorii celeilalte capitale.

Parte a „Sărbătorii Muzicii la Alba Iulia”, eveniment cu tradiţie în acest oraş, desfăşurat în Piaţa Cetăţii, între 19-21 iunie 2015, Suvenirul de Alba Iulia a completat atmosfera culturală ce a cuprins întreg oraşul. Amplasat timp de trei zile în faţa Palatului Principilor, Camionul încărcat cu opere de artă, accesorii, figurine, păpuşi şi obiecte de artă, a atras un public curios şi numeros. Mai mult decât atât, locuitorii oraşului, dar şi turiştii, au avut prilejul de a face cunoştinţă cu opera unor artişti de excepţie, cum sunt: Leontin Țibacov, Alexandru Ariciu, Loredana Stancu, Vera Dan, Mihail Gavril, Mirela Hagiu, Ema Hagiu, Cora Postelnicu, Cozmin Movilă, Mircea Nechita, Mihail Voicu, Costin Neamțu, Ileana Horoba – Danci, Corina Preda Perianu, Ana Ponta, Lucia Pușcașu, Vasile Corlățan, Sanda Buțiu, Adriana Șeitănescu,Vasile Popa, Eliza Popa, Gabriela Drăghici, Mariana Vesa, Mariea Petcu Chioibași, Carmen Paraschivescu, Sergiu Câșlaru, Nicoleta Mitrache, Cătălin C. Botezatu.

O provocare, dar şi un prilej pentru aceşti artişti de a transforma simbolurile orașului în obiecte de artă!

Prin lucrările lor, diferite ca stiluri, tehnică, viziune şi abordare, artistii au reuşit să atragă privitorii, care de altfel au avut posibilitatea de a pleca acasă cu amintirea unor clipe frumoase, sub forma unui ziar, a unei hărţi, a unei cartoline sau a unui semn de carte.

Dovadă a reuşitei acestui frumos eveniment este multitudinea de informaţii răspândite de către presa locală și nu numai. În aceste timpuri ce ne acaparează cu grijile şi greutăţile zilnice, Suvenir de Alba Iulia relevă faptul că este nevoie de astfel de evenimente, de a ne implica şi de a ne încărca sufletul cu lucruri frumoase. Amintiri ce se vor păstra pentru totdeauna, asemenea unui suvenir, în inimile noastre.

Proiectul Suvenir de Alba Iulia este o iniţiativă culturală sprijinită de Primăria municipiului Alba Iulia și organizată în parteneriat cu Elite Art Gallery, în contextul desfășurării ediției din 2015 a Sărbătorii Muzicii, eveniment devenit tradiție în Alba Iulia. http://turism.apulum.ro/evenimente-alba-iulia/

Proiectul Suvenir de Alba Iulia a urmărit facilitarea accesului pentru publicul larg și al turiștilor la evenimente culturale şi artistice pe plan local şi regional, împreună cu promovarea elementelor de identitate locală. În acest context, proiectul Suvenir de Alba Iulia a invitat vizitatorii să participe la un efort comun de regăsire a identităţii, de localizare și apoi de reprezentare a simbolisticii locale, care să definească spiritul oraşului. Acest exerciţiu poate fi denumit simplu „suvenir”, care poate semnifica o stare, un fapt, un obiect, o amintire…

Elite Art Gallery este locul unde iubitorii de artă vor regăsi întotdeauna obiecte artistice excepționale, realizate de artiști plastici profesioniști, activitatea expozițională a galeriei având în portofoliu numeroase proiecte de artă vizuală, expoziții itinerante, tabere și programe de mecenat.

Proiectul Suvenir de Alba Iulia va continua la București, urmând ca lucrările realizate și întregul proiect să fie prezentate în cadrul unei expoziții și a unei proiecții, la galerie. Vă așteptăm !Viitorul înseamnă cultură !